El dimecres 20 de març a les 12.00 és Presenta a l’Aula Magna de la Universitat de Vic el llibre “Dibuixant el gènere” Gerard Coll-Planas (text) i Maria Vidal (il·lustracions) amb pròleg de Teresa Forcades i Vila.

Habitualment no qüestionem què vol dir ser dones o ser homes, i donem per descomptat que és fruit de processos biològics. En aquest llibre expliquem el gènere com una construcció cultural que regula les diferències i desigualtats entre dones i homes i que suposa l’exclusió de les persones trans, intersex, gais, lesbianes i bisexuals. Al llarg d’aquestes pàgines mostrem quines són les pressions, les violències i els discursos que estableixen les normes del gènere i que moldegen les nostres vides.

“Volem ser normals i volem ser acceptades. Però la dimensió social fa que sigui possible que ens arribi, de part de les persones que ens envolten (de vegades en forma de llibre il·lustrat), la inspiració i la motivació necessàries per començar a gosar ser nosaltres mateixes, i per expressar quin és el nostre desig.” Teresa Forcades i Vila.

20 de març presentació de “Dibuixant el gènere” a l’Aula Magna de la Universitat de Vic