L’Institut de Cultura d’Olot i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa inauguren aquesta exposició a través de la qual es vol parlar de la diversitat sexual i gènere a través de la iconografia.

Un dels fils argumentals de la mostra són uns vídeos que recullen fragments d’entrevistes a persones que representen diversos perfils del col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals): un matrimoni gai amb un fill, un noi transsexual, una parella de lesbianes de més de seixanta anys, el pare i la mare d’un nen que flueix en gènere (infants que no tenen una identitat de gènere estable) i un noi intersexual. Tots ells són testimonis que anirem trobant al llarg de la mostra.

L’exposició es divideix en cinc àmbits. S’inicia amb una presentació del projecte i dels testimonis. Segueix amb un apartat on es parla del descobriment de la identitat i com una negació en aquest sentit impedeix desenvolupar-se com a persona. Després d’un àmbit dedicat al desig sexual, hi trobarem un espai en què es parla de violències: LGTBI fòbia i de les seves conseqüències a nivell personal. Finalment, es proposa un espai educatiu i de reflexió on s’interpel·la els usuaris a fer-se preguntes i a pensar.

Cadascun dels àmbits compta, a més, amb un altre nivell de continguts amb una vessant artística. Hi podrem veure obres d’autors reconeguts així com d’artistes emergents, a través de les quals s’aprofundeix en la reflexió de les diferents temàtiques tractades.

Aquesta exposició serà l’eix central d’un programa més extens d’activitats culturals al voltant de la diversitat.

Entrada gratuïta

Més informació: http://www.olotcultura.cat/event/identitats-impossibles-genere-desig-i-iconografia/

Lloc: Museu dels Sants – Carrer de Joaquim Vayreda, 9 – Olot

del 18-06 al 20-11-2016 exposició: Identitats ImPossibles. Gènere, desig i iconografia a Olot