Avui, 24 de febrer de 2014, el Ple de Torelló ha aprovat per unanimitat la moció que va proposar l’associació LGTB TALCOMSOM contra la LGTBfòbia, terme en que es coneix la discriminació i odi cap als homosexuals, lesbianes i homes i dones transsexuals.

L’aprovació d’aquesta moció suposarà l’elaboració per part del consistori d’un Pla d’igualtat per raó d’orientació sexual i identitat de gènere. Des de l’associació LGTB TALCOMSOM considerem que l’elaboració d’aquest Pla serà un impuls per garantir la igualtat i fomentar la no-discriminació del col·lectiu LGTB i la inclusió de la perspectiva LGTB en l’estructura municipal.

La presentació d’aquesta moció respon a la voluntat de l’associació LGTB TALCOMSOM de presentar mocions contra la LGTBfòbia a les administracions d’àmbit local d’Osona.

Torelló ja va aprovar l’any 2008 una moció de suport al col·lectiu LGTB en la qual es va comprometre a penjar la bandera de l’arc de Sant Martí a l’Ajuntament cada 28 de juny, dia de l’orgull LGTB, i ha impulsat en els darrers anys diferents polítiques per la no-discriminació d’aquest col·lectiu.

Sergi Cercós ha intervingut en nom de l’associació LGTB al final del Ple i ha valorat la importància de la implicació de les administracions locals, que són les administracions més properes a la ciutadania, en la lluita contra la LGTBfòbia

Resum de premsa:

Ajuntament de Torelló: http://www.ajtorello.cat/frontal/noticies/detall.php?noticia=1846

El 9 Nou: http://www.el9nou.cat/noticies_o_0/35124/torello-compromet-elaborar-pla-local-per-combatre-l’homofobia

El Ple de Torelló aprova una moció contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia