Tots els grups polítics representats al Consell Comarcal d’Osona així com els regidors no adscrits han donat suport a una proposta contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia en el ple d’aquest dimecres 26 de març. En virtut d’aquesta proposta, impulsada des de l’associació de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) TALCOMSOM, el Consell Comarcal d’Osona es declara municipi respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i contrari a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual.

El Consell Comarcal d’Osona elaborarà un Pla d’igualtat per raó d’orientació sexual i identitat de gènere. Des de l’associació LGTB TALCOMSOM considerem que l’elaboració d’aquest Pla serà un impuls per garantir la igualtat i fomentar la no-discriminació del col·lectiu LGTB i la inclusió de la perspectiva LGTB en diferents municipis de la comarca d’Osona.

Al mateix temps, el Consell Comarcal d’Osona es compromet a donar suport a la proposició de llei de drets de les persones gais, lesbianes i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, les lesbofòbia i la Transfòbia, presentada al Parlament de Catalunya i aprovada pel Consell Nacional LGTB. A fer onejar la bandera de l’arc de Sant Martí a la seu del Consell Comarcal els dies 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia i el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTB.

La presentació d’aquesta moció respon a la voluntat de l’associació LGTB TALCOMSOM de presentar mocions contra la LGTBfòbia a les administracions d’àmbit local d’Osona.

Web Consell Comarcal d’Osona: http://www.ccosona.es/

El Ple del Consell Comarcal d’Osona dóna suport a la moció contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia