El Ple Municipal de la ciutat de Manlleu ha aprovat per unanimitat la moció contra l’homofòbia, la lesbofòbia  i la transfòbia que ha presentat l’associació LGTB TALCOMSOM.

La presentació d’aquesta moció s’emmarca dins de l’objectiu de l’associació LGTB TALCOMSOM de presentar en diversos municipis de la comarca d’Osona mocions contra la LGTBfòbia, terme que fa referència a l’odi i  discriminació cap als homosexuals, bisexuals i els homes i les dones transsexuals.

La moció contra la lgtbfòbia que ha aprovat el Ple de Manlleu es basa en tres eixos:

* la creacióamb col·laboració amb l’Associació LGTB TALCOMSOM i altres entitats, d’un pla local contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia.

* la declaració per part dels consistoris de la ciutat respectuosa amb la diversitat i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual

* la inclusió d’un enllaç web en una àrea municipal a partir del qual es puguin realitzar denúncies per lgtbfòbia a l’Observatori contra l’homofòbia

Considerem que amb la seva aprovació es du a terme un pas més en l’objectiu que tenim com a societat perquè tothom tingui reconeguts els mateixos drets i deures, més enllà de la seva orientació afectivo-sexual o identitat de gènere,  i pot ser una eina de garantia cap a la igualtat de les persones LGTB des de la seva diversitat. així mateix, la seva aprovació  adquireix també un gran valor simbòlic pel conjunt de la societat, comportarà la incorporar la perspectiva LGTB en polítiques i accions des de l’administració pública.

La lgtbfòbia continua ben present en el nostre context més immediat. És per això que des de l’associació TALCOMSOM creiem fermament que la col·laboració activa i compromesa de les institucions públiques pot esdevenir un element clau per la seva eradicació. Així mateix hem de continuar treballant per fomentar un model de ciutats i viles on no hi tingui cabuda cap tipus de discriminació.

En aquest mateix context, l’aprovació de la llei contra la lgtbfòbia que en aquests moments s’està debatent al Parlament de Catalunya suposaria la construcció de noves referències de relació entre el col·lectiu LGTB i la resta de la societat basades en la igualtat i el respecte.

L’aprovació d’aquesta moció pot suposar per la ciutat de Manlleu esdevenir un referent institucional i un referent simbòlic cap a un model de ciutat més tolerant, més lliure i més justa on tothom hi ha de tenir cabuda.

Video del Ple de Manlleu – Gravat amb web cam per la Cup de Manlleu
Defensa de la moció (minut 15:20 al 23:10) – Intervenció de TALCOMSOM (49:10 al 53:20)

El Ple Municipal de Manlleu aprova per unanimitat la moció contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia presentada per l’associació LGTB TALCOMSOM