Aquest dilluns 26 de maig ha tingut lloc la inauguració de les 2es Jornades Catalunya sense Armaris, amb l’exposició “ARTCOMSOM. Diàlegs artístics sobre la diversitat sexual i afectiva” a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. L’acte que ha obert les activitats d’aquesta setmana, va comptar amb la presència de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i el regidor de Benestar i Família Xavier Farrés, Marc Parareda i Maria Casas, president  i vicepresidenta de l’Associació LGTB. En l’exposició hi han col·laborat l’Associació d’Alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de  Vic i va comptar amb la presència de Ramon Ricart, director de  l’Escola d’Art de Vic i Sergi Gracia, membre de l’associació d’alumnes.

Vila d’Abadal, va felicitar la iniciativa i l’exposició definint-la com bonica i creativa. Com alcalde “crec que he de ser aquí amb vosaltres” i ja es va mostrar el recolzament de la ciutat col·locant la bandera durant la diada. “Com alcalde vull normalitzar el col·lectiu dins la ciutat; a principis de segle passat es va normalitzar la dona i aquest segle XXI és per vosaltres”, va afegir “que tothom sigui el que vol ser i per això sóc aquí i la ciutat també us recolza, perquè  tothom pot aportar coses a la societat”. Va acabar remarcant “jo us recolzo com alcalde i com a persona”.

L’exposició “ARTCOMSOM. Diàlegs artístics sobre la diversitat sexual i afectiva” marca l’inici de la programació de les 2ones jornades Catalunya sense Armaris; unes jornades plenes d’activitats que culminaran dissabte 31 de maig. Casas, va convidar a visitar l’exposició que estarà present fins a l’1 de juliol i va remarcar  que “és una exposició que no vol donar respostes sinó obrir interrogants”.

L’associació LGTB d’Osona ha preparat activitats i xerrades fins el 3 de juny amb l’objectiu de consolidar-se com a punt de trobada de les poblacions veïnes, establir vincles amb altres entitats de la comarca d’Osona, i donar a conèixer la realitat dels gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals de la comarca als conciutadans i conciutadanes.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

Video de la presentació:

Inauguració de l’exposició “ARTCOMSOM. Diàlegs artístics sobre la diversitat sexual i afectiva”