Volem que la Llei contra la LGTBfòbia contingui un règim d’infraccions i reconegui un òrgan sancionador

A Catalunya, segons l’informe de l’Observatori Contra l’Homofòbia, es produeixen més de 380 denúncies per LGTBfòbia a l’any. Aquestes agressions es produeixen principalment a l’espai públic, on les persones LGTB pateixen una especial discriminació i vulneració dels seus drets fonamentals.

Darrerament l’exaltació de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia ha incrementat de forma alarmant al Principat, i s’han produït manifestacions contraries als drets de les persones LGTB així com insults i agressions fruit de l’odi i la discriminació cap a lesbianes, gais, bisexuals i homes i dones transsexuals.

Així mateix, en l’àmbit escolar segons estudis realitzats pel Casal Lambda, el 70% dels infants i adolescents LGTB en edat escolar han patit insults de caire homòfob.

El passat 9 de maig de 2013 es va registrar al parlament de Catalunya la proposició de llei “PELS DRETS DE LES PERSONES GAIS, LESBIANES, BISEXUALS I TRANSSEXUALS I PER L’ ERADICACIÓ DE LA LESBOFÒBIA, LA TRANSFÒBIA I L’HOMOFÒBIA”, llei elaborada i aprovada al 2010 pel Consell Nacional LGTB de Catalunya, i que pretén posar fi a la impunitat LGTBfobica.

És per això que des de TALCOMSOM volem instar al Parlament de Catalunya a aprovar aquesta llei, en els termes acordats per les entitats LGTB de Catalunya, amb la demanda expressa que aquesta llei contingui un Regim d’infraccions i que reconegui un òrgan sancionador dependent del parlament de Catalunya.

← Tornar a l’índex

Manifest de TALCOMSOM sobre la Llei contra la LGTBfòbia que es debat al Parlament de Catalunya