..

 

.

.

Aquest dimecres, 1 de juny, l’Ajuntament de Taradell no va aprovar la moció contra l’homofòbia, la biofòbia i la transfòbia presentada per ERC.

En aquest enllaç us podeu descarregar la moció presentada: mocio_20160503_drets_LGTB

.

A sota la noticia publicada al Taradell.com http://www.taradell.com/

“El punt de debat va ser el que demana que cada 17 de maig (dia mundial contra l’homofòbia) i 28 de juny (dia de l’orgull gai, lèsbic, transsexual i bisexual) es pengi la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament. L’alcalde Lluís Verdaguer va manifestar que “tenim un criteri que al balcó no s’hi penja cap bandera reivindicativa, per no obrir un precedent que permeti penjar al balcó qualsevol reivindicació”.  També va voler deixar clar que en la resta de la moció hi donaven suport i que s’estava a l’espera d’un pla a nivell comarcal, que es presentarà a finals de mes, per activar un pla local.La regidora d’ERC, Mercè Riera, va preguntar què farien si aquest pla comarcal preveia penjar la bandera. Verdaguer va respondre que “llavors ho valorarem, però creiem que un pla no pot anar en contra de les voluntats d’un municipi”. Salvador Clot, portaveu d’ERC, va insistir que la bandera “és la millor manera de visualitzar el suport de l’Ajuntament a favor d’aquests col·lectius”.

De fet, el debat també va posar sobre la taula el fet que fa dos anys ja es va aprovar una moció de suport al col·lectiu LGTB (Lesbianes, gais, transexuals i bisexuals). “Fa 2 anys ja vam renunciar a la bandera perquè es fés un pla local, i han passat dos anys i creiem que no s’ha realitzat el debat sobre penjar-la al balcó”, va dir Clot. Mentrestant, l’alcalde Verdaguer va posar d’exemple que “tampoc pengem un llaç al balcó el dia internacional de la dona i, en canvi, estem molt per la igualtat de gènere. L’important no és penjar la bandera al balcó sinó treballar contra la discriminació”. Jacint Casadevall, regidor de SI, va proposar trobar algun lloc consensuat on penjar símbols i banderes perquè “tots estem d’acord amb l’esperit de la moció”.

La moció no va ser aprovada, ja que únicament ERC hi va votar a favor. CiU hi va votar en contra i SI es va abstenir.”

Llegir l’article sencer al Taradell.com: http://www.taradell.com/2016/06/02/taradell-declara-felip-vi-persona-non-grata-i-no-es-posa-acord-per-bandera-arc-iris/

No s’aprova la moció presentada a l’Ajuntament de Taradell a favor dels drets de les persones LGTBi