Noticia publicada a  radio Olot per Jordi Altesa el 24 de febrer:

logo Radio Olot

Olot aprova el mes que ve el primer punt de lluita contra la LGTBifòbia a comarques

El finançament serà compartit entre el consistori i la Generalitat. La intenció és que a la llarga atengui a tota persona que pateixi discriminació per raó de la seva identitat.

Ràdio Olot els va avançar en primícia el passat 30 de novembre que la capital garrotxina seria la primera ciutat de fora de l’àrea metropolitana de Barcelona que tindria un punt d’atenció contra la LGTBifòbia. Aquest dijous el ple municipal havia d’aprovar el conveni que n’ha de marcar com es reparteix el seu cost però al final ha quedat a sobre de la taula . És un pas per desplegar la llei del 2014 que s’ocupa de garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. El punt d’atenció serà dins del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i també atendrà en línia. A partir d’allà se l’orientarà en funció de la informació concreta que necessita. El primer tinent d’alcalde, Josep Berga, ha explicat que volen que el punt vagi més enllà i atengui a tota persona que pateixi discriminacions.

Gran repercussió

Des que Pep Berga va explicar en declaracions a Ràdio Olot la creació d’aquest punt a final de novembre, ell mateix ha afirmat que va rebre un grapat de correus de persones que havien marxat d’Olot per raó de la seva condició sexual per sentir-se més a gust i còmodes.

A l’espera de l’aprovació política, Berga ressalta que a hores d’ara tota persona que necessiti suport per aquest motiu ja es pot adreçar al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Noticia a Radio Olot: http://www.radiolot.cat/noticies/olot-aprova-dijous-punt-lluita-contra-lgtbifobia-comarques/

Olot aprova el mes de febrer el primer punt de lluita contra la LGTBifòbia a comarques