És el fruit que deixa la feina feta aquest any a la capital de la Garrotxa a favor del respecte de la identitat sexual. L’Ajuntament reconeix que hi ha casos de discriminació però que la gent els acaba fent públics al cap dels anys.

 

Fora de grans ciutats i l’àrea metropolitana, Olot serà el primer municipi que tindrà un punt d’atenció per a persones que pateixin discriminacions o agressions en motiu de la seva orientació sexual. Després de l’aprovació el 2014 al Parlament de Catalunya de la llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, s’estan desplegant al territori diferents punts dels serveis socials que atenguin específicament en aquest tema. Olot serà la primera ciutat del conegut com “a comarques” que el posarà en marxa. Ho ha avançat a Ràdio Olot el regidor de drets civils, Pep Berga. Aquest punt tindrà la vessant informativa però també d’acompanyament en cas d’agressions.

En marxa en breu

La idea és que es posi en marxa en breu aquest punt d’atenció. A hores d’ara no està constituït com a tal però si algú té algun problema ja s’atendria a aquesta persona. Els serrells ja es van tancar amb una reunió amb la Generalitat on se’n va detallar també els temes de finançament. A hores d’ara, Berga ha explicat que es coneixen casos d’homofòbia i discriminació però que la gent els explica al cap dels anys. La idea de Berga és que ningú hagi de marxar d’Olot per raó de la seva orientació i identitat sexual.

El respecte a les diferents identitats sexuals ha estat aquest any l’aspecte que s’ha tractat dins la nova regidoria de drets civils de l’Ajuntament d’Olot. Cada any, la intenció és anar explicant i difonent els drets relacionats i que tenim individualment les persones.

 

Olot serà la primera ciutat ‘de comarques’ que tindrà un punt d’atenció integral LGTBI