El Consell Comarcal d’Osona, els ajuntaments de Vic, Manlleu i Torelló, la Mancomunitat La Plana i l’associació TALCOMSOM presenten la fase de diagnosi i redacció del Pla comarcal per a la igualtat per raó d’orientació sexual i identitat de gènere a Osona.

Amb l’assistència d’una trentena de persones, el passat 30 d’abril es va presentar al Sucre la fase de diagnosi i redacció del Pla per tal de conèixer la realitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i recollir les possibles accions a dur a terme als municipis de la comarca.

Jordi Serra, vicepresident 2n del Consell Comarcal i responsable de l’Àrea d’Atenció a les persones i el Dr. Gerard Coll-Planas, director del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere (CEIG) van presentar l’acte. Serra va refermar el compromís polític i la importància del treball conjunt dels diferents ens de la comarca, agraint el suport específic a la Diputació de Barcelona i a la Secretaria de Família del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. El CEIG coordinarà la diagnosi i tot el procés de redacció del Pla.

El director va explicar com es duria a terme la fase de diagnosi i les principals eines per a recollir la informació. Per una banda, es faran diferents entrevistes a persones del col·lectiu, informants claus dels diferents àmbits. Per l’altra, es va presentar el qüestionari hostatjat en un blog, adreçat a les persones que viuen o fan vida a la comarca d’Osona. A la pregunta de qui pot respondre el qüestionari es va respondre que hi poden participar totes aquelles persones que volen donar el seu punt de vista o volen explicar experiències, etc. La resposta al qüestionari no cal que sigui només de persones del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals).

Igualment es va comentar que cap al mes de setembre es preveu presentar la diagnosi i començar a treballar participativament en l’elaboració de propostes que recollirà el Pla.

L’acte va concloure amb una taula rodona amb diferents persones de la comarca que van aportar la seva experiència i vivències personals com a lesbianes i transsexuals, moderada pel periodista Pere Trabal.

Les conclusions dels participants a la taula rodona, del coordinador del projecte i del grup motor format per les diferents tècniques dels municipis, serviran tant per dissenyar unes bones accions que informin la societat d’una realitat “diversa i amb tots els colors” (com es pot veure en l’eslògan), com que el Pla reculli accions i mesures factibles que portin a la transformació de la societat.

Per a més informació i respondre el qüestionari cliqueu a:

https://ambtotselscolors.wordpress.com/

Osona aposta per la igualtat per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere