Som la Laia Duran i el Rubén Marcellán, Grup Impulsor de Teatre de l’Oprimit a Osona (GITOO), i estem concretant la creació d’un nou grup de teatre social per a treballar temes de gènere i orientació afectiva i sexual.

Us escrivim perquè sou entitats i persones amb les que compartim espais socials, llenguatges artístics i la denúncia de les desigualtats socials, opressions de gènere, per motiu d’orientació sexual… I amb moltes de vosaltres, sessions de teatre fòrum pels diferents racons de la nostra comarca.

Us convidem a participar en aquest projecte. Estem buscant persones que vulguin lluitar contra les opressions de gènere i les discriminacions per ser gai, lesbiana, bisexual, transexual… En definitiva, transformar la societat i a nosaltres mateixes per, simplement, caminar lliurement pels carrers o mostrar afecte en públic.

Sentim la necessitat de combatre les injustícies i per fer-ho fent servir el teatre: Hi posem el cos, les nostres històries personals i la dimensió i força col·lectiva. Perquè no són fets aïllats, són violències estructurals que totes patim i molts cops reproduïm. Volem obrir un espai per denunciar, però també per repensar i reivindicar com volem viure el ser dones i ser homes en la nostra societat i com és això d’estimar-nos.

Com podeu participar o donar-nos un cop de mà?

  • Venint a formar part del grup

  • Ajudant-nos a trobar persones que vulguin fer teatre com a forma d’activisme social

  • Facilitant-nos un espai per assajar

  • Fent difusió del que fem

Com ho volem fer?

  • Ajuntar-nos un grup de gent motivada

  • Assaig setmanal de 2h

  • Presentacions amb públic de Teatre Fòrums

En els dos últims anys hem impulsat i participat de diferents iniciatives amb el Teatre de l’Oprimit (grup Antirumors de Vic, el de la Fàbrica de Somnis, el del Lluçanès…), abordant conflictes socials entorn del gènere, el racisme, la interculturalitat, les desigualtats socials…

Ara, seguint el mateix fil, volem impulsar aquest nou grup com a forma de participació i compromís social, amb l’esperit de crear un món més lliure i unes vides dignes de ser viscudes.

Ens agradaria que ens diguéssiu què us sembla la proposta.

Salutacions,

Laia i Rubén -GITOO-

teatredeloprimitosona@gmail.com

https://www.facebook.com/gitoosona/

Proposta nou grup de teatre social a Osona