Dilluns 7 de març el programa presentat per Agnès Marquès ,”La gent normal” del Canal33, va emetre el capítol titulat “Ser transsexual, com es viu?” on va participar la Marta Salvans, activista transsexual de la comarca d’Osona.

.
.

.

“Què faries si la teva filla de 6 anys et diu que vol ser un nen? A quina edat comença la transsexualitat?
Com se senten les persones transsexuals en descobrir que viuen en el cos equivocat?
Com ho diuen al seu entorn, com queden les seves relacions personals i com se senten en la nostra societat?

Són algunes de les preguntes que respon aquest capítol de La gent normal, que parla amb la Marta i la Sofia, dones transsexuals adultes, i la Louis, la mare d’un nen transsexual, el Leo, que des que té ús de raó s’ha sentit nen tot i haver nascut amb el cos d’una nena.
La Louis explica com ho han gestionat amb el seu company, com s’han assessorat i com, finalment, han decidit tractar el seu fill com un nen. Un relat radicalment diferent del de la Marta, que va aconseguir operar-se amb 47 anys, després de tota una vida amb una identitat i un físic masculí que rebutjava des de ben petita. “Als 12 anys ja em notava diferent i li vaig preguntar al meu pare si podia ser que una persona amb penis fos una dona”, explica. Amb ella i amb la Sofia també parlem de com això condiciona les seves relacions personals i afectives anteriors a la seva transició femenina i de la mirada dels altres. La Sofia parla del “sentiment de culpa per no encaixar amb el que espera la societat de tu, o la teva família. Tu, vestint-te de dona, encara que sigui d’amagat, sents que hi ha alguna cosa que no funciona, alguna cosa que estàs fent malament”.
Acompanya la Marta, la Sofia i la Louis, la Soraya, terapeuta a Trànsit, el servei d’assessorament i acompanyament que ofereix la sanitat pública a les persones transsexuals, i parella d’un home transsexual. Agnès Marquès conversa amb totes elles a la taula on comparteixen les seves experiències envers la transsexualitat.”

http://www.ccma.cat/tv3/la-gent-normal/

Ser transsexual, com es viu? – Programa “La gent normal” del Canal 33