UNA ESCOLA OBERTA A UN MÓN SENSE ARMARIS

 

PERQUÈ AQUEST TALLER:

Des de l’Associació LGTB TALCOMSOM hem creat un taller didàctic per combatre la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere en l’entorn escolar. L’adolescència és una etapa clau en la descoberta de la sexualitat, i un dels moments cabdals per a la construcció de la identitat dels nois i les noies.  Molts d’ells descobreixen la seva homosexualitat en l’etapa adolescent i es troben sovint en una doble situació poc agradable: la incomoditat generada per haver de comunicar al món la seva orientació sexual, i el rebuig i/o la burla que han d’aguantar en algunes ocasions per part d’alguns companys. Malgrat el progrés social i els grans avenços aconseguits en l’ equiparació de drets del col·lectiu LGTB, avui encara hi ha molts prejudicis a l’hora de parlar obertament d’aquesta qüestió.

 

DESCRIPCIÓ DEL TALLER:

En aquest taller parlem sense embuts sobre la diversitat sexual i afectiva, i posem sobre la taula el conceptes homosexualitat, bisexualitat, transsexualitat, i homofòbia.  Aportem informació contrastada per explicar que la diversitat sexual i afectiva és un fet inherent a la condició humana, que ha existit en totes les cultures i totes les civilitzacions. Analitzem i reflexionem sobre què és la orientació sexual i afectiva, què és la homofòbia, i quina és la seva causa a través de l’anàlisi de supòsits pràctics i declaracions reals de polítics, periodistes, i persones anònimes sobre la diversitat sexual i afectiva

 

METODOLOGIA:

El taller es fa en un hora d’aula ordinària  i té una dinàmica molt participativa, de manera que  les intervencions de l’alumnat sobre tot allò que anirem plantejant  donaran resposta a grans interrogants i posaran en qüestió prejudicis i mites molt arrelats sobre la diversitat sexual i afectiva. A través de tot el que anem plantejant anirem  trencar aquests prejudicis i farem que els nois i noies es plantegin quina és la seva posició sobre la diversitat sexual i afectiva, i com poden contribuir a millorar l’acceptació d’aquesta diversitat.

 

OBJECTIUS DEL TALLER:

Donar eines als nois i noies adolescents per entendre i respectar la diversitat sexual i afectiva, i combatre la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere entre els joves.

 

A QUI VA DIRIGIT:

A nois i noies que estiguin cursant ESO, Batxillerat o Cicles Formatius.

 

COM FUNCIONA:

Només necessitem una aula amb ordinador i projector i que estigueu oberts a parlar de diversitat sexual i afectiva. Només us heu de posar en contacte amb nosaltres, buscar una data que us vagi bé i nosaltres venim al vostre centre escolar.

.

MÉS INFORMACIÓ I CONTACTE:

info@talcomsom.org