TALCOMSOM és l’associació de lesbianes, gais, transsexuals, transgèneres i bisexuals (LGTB) de Vic i la comarca d’Osona, creada per ser un punt de trobada pel nostre col·lectiu a la Catalunya Central. Per això també realitzem activitats a les comarques del Berguedà, Garrotxa, Moianès i Ripollès.

Tot i els avanços legislatius dels últims anys, des de TALCOMSOM creiem que encara queda molt a fer pels drets de lesbianes, gais, transsexuals, transgèneres i bisexuals, sobretot en el nostre dia a dia, al carrer, a les escoles i instituts, a la família o a la feina. Volem participar a fer de la homosexualitat un fet sense rellevància en aquests entorns.

Ser lesbiana, gai, transsexual, transgènere o bisexual en una petita ciutat com Vic o una comarca d’interior com Osona, sovint no és gens fàcil, tot i estar relativament a prop de Barcelona. És per això que creiem necessària l’activitat de TALCOMSOM, per tal que lesbianes, gais i transsexuals de Vic i Osona tinguin un punt de trobada i alhora per reivindicar els nostres drets.

L’associació neix el 2008, per la iniciativa d’un grup de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Transgènere i Bisexuals de la comarca d’Osona, i des de llavors realitzem trobades, activitats de lleure i cultura, festes, i també actes reivindicatius, intentant trobar l’equilibri entre lleure i reivindicació alhora que busquem activitats atractives per tothom.

TALCOMSOM llac Malniu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les activitats que organitzem regularment son:

Trobada dels divendres: Cada primer divendres de mes ens trobem per passar una estona agradable, parlant, prenent alguna cosa, fent amics…

Sopars: Per celebrar la Castanyada i Nadal o per commemorar l’aniversari de l’associació.

–  Esport: els mesos de primavera i tardor organitzem mensualment una caminada, si be també s’han fet altres esports.

Cinema: regularment ens trobem per veure alguna pel·lícula, la majoria de temàtica LGTB.

Acció política: impuls i desenvolupament de plans comarcals i locals contra la LGTBfòbia.

Reivindicació: per commemorar dates assenyalades com el 17 de maig i el 28 de juny organitzem activitats de sensibilització.

TALCOMSOM

 

 

 

 

 

 

 

 

Junta TALCOMSOM:

President: Marc Parareda

Tresorer: Marc Arumí

Secretaria: Ariadna Marcè