TALCOMSOM és l’associació LGTBIQ+ de Vic i la comarca d’Osona, creada per ser un punt de trobada per a aquest col·lectiu a la Catalunya Central. A més a més, també organitzem activitats a les comarques del Berguedà, Moianès i Ripollès.

Encara que s’han produït avenços legislatius recentment, des de TALCOMSOM creiem que encara queda molt a fer pel que fa als drets de les persones LGTBIQ+. Aquestes diferències es veuen especialment en la vida quotidiana, a les escoles, a les famílies i en el lloc de treball. Volem participar en la promoció de la diversitat sexual i afectiva com algo normal en aquests entorns.

Ser lesbiana, gai, transsexual, transgènere, bisexual, queer, asexual…, en una petita ciutat com Vic o una comarca com Osona, no sempre és fàcil, tot i estar relativament a prop de Barcelona. Per això, consideram important la tasca de TALCOMSOM, ja que proporciona un lloc de trobada per a les persones LGTBIQ+ i, al mateix temps, reivindica els seus drets.

L’associació va néixer el 2008 gràcies a un grup de persones LGTBIQ+ de la comarca d’Osona, i des de llavors organitzem activitats de lleure i cultura, festes, i també accions reivindicatives, buscant sempre un equilibri entre lleure i reivindicació, així com activitats atractives per a tothom.

 

TALCOMSOM llac Malniu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les activitats que organitzem regularment son:

Trobada dels divendres: Cada primer divendres de mes ens trobem per passar una estona agradable, parlant, prenent alguna cosa, fent amics…

Sopars: Per celebrar la Castanyada i Nadal o per commemorar l’aniversari de l’associació.

–  Esport: els mesos de primavera i tardor organitzem mensualment una caminada, si be també s’han fet altres esports.

Cinema: regularment ens trobem per veure alguna pel·lícula, la majoria de temàtica LGTB.

Acció política: impuls i desenvolupament de plans comarcals i locals contra la LGTBfòbia.

Reivindicació: per commemorar dates assenyalades com el 17 de maig i el 28 de juny organitzem activitats de sensibilització.

 

TALCOMSOM

 

 

 

 

 

 

 

 

Contacta amb nosaltres: