El 6 de febrer es celebra el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF), per conscienciar sobre aquesta pràctica, que consisteix en alterar o danyar els òrgans genitals femenins sense motius mèdics.

La MGF és una violació dels drets humans i causa greus problemes de salut com ara hemorràgies, infeccions, infertilitat, complicacions en el part i major risc de mort del nadó. Es practica principalment en 29 països d’Àfrica i Orient Mitjà, però també existeix en alguns països d’Àsia i Amèrica Llatina, així com en poblacions emigrants a Europa Occidental, Amèrica del Nord, Austràlia i Nova Zelanda. S’ estima que hi ha almenys 200 milions de nenes i dones mutilades a tot el món i cada any es mutilen els genitals a tres milions de nenes.

La MGF és una tradició que es passa de generació en generació i es considera un requisit per al matrimoni o per la puretat o l’honor de la família. No obstant això, aquesta pràctica no té cap base mèdica ni religiosa, i s’ha demostrat que només causa dolor, sofriment i problemes de salut. És important que es promogui l’educació i la conscienciació sobre els perills i la il·legitimitat de la MGF i es brindi suport i protecció a les dones i nenes que han patit aquesta pràctica.

El Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina és una oportunitat per unir esforços i treballar junts per eradicar aquesta pràctica cruel i perjudicial, i per garantir que totes les nenes i dones tinguin el dret a una vida sense dolor i sense violacions dels seus drets humans. És fonamental que es respecti i protegeixi la integritat física i emocional de totes les persones, i que es promogui un món més just i igualitari per a totes i tots.

 

Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina
Etiquetat a: